Optimaal binnenklimaat Keerpunt

In samenwerking met de Koster CS (vertegenwoordiger gebouweigenaar), Rofianda (LED-verlichting) en Deurloo (installateur) wordt de lucht- én lichtkwaliteit op het kantoor van Keerpunt verbeterd.

Comfortabele verlichting

Verlichting is voor ons als ‘mens’ cruciaal. Zo kan ons humeur hier sterk afhankelijk van zijn. Denk hierbij aan zonnige dagen, vaak zijn we dan vrolijker dan op regenachtige dagen. Kunstlicht kan tegenwoordig de kwaliteitseisen van daglicht benaderen waardoor we binnen meer invloed kunnen uitoefenen op onze gemoedstoestand. Bijkomend voordeel is dat we dan langer en efficiënt kunnen blijven werken.

De uiteindelijke keuze van een lichtbron is uiteindelijk zeer subjectief. Exalius heeft onderzocht welke eigenschappen de verlichting volgens Keerpunt moet hebben. Vervolgens zijn verschillende type lampen als proef geplaatst, zodat Keerpunt op basis van objectieve én subjectieve overwegingen LED-verlichting heeft kunnen kiezen.

optimaal binnenklimaat

Verbeteren luchtkwaliteit

Keerpunt is een groeiend bedrijf, waardoor het gebouw door steeds meer mensen wordt gebruikt. De luchtbehandelingsinstallatie was hier niet op afgestemd. Exalius heeft onderzocht welke aanpassingen noodzakelijk zijn zodat overal voldoende frisse lucht is. De benodigde aanpassingen worden in samenwerking met Deurloo gerealiseerd. Op deze manier wordt de maximale CO2 hoeveelheid minder dan 800 ppm (“klasse A-binnenklimaat”) bij deellast bezetting en 1000 ppm (“klasse B-binnenklimaat”) bij vollast bezetting. Daarbij is tevens een zuinige luchtbehandelingskast gekozen met warmte- en vochtterugwinning.

Aanvraag offertes, subsidies en nazorg

Na de analyses en adviezen is een eisenpakket opgesteld én zijn offertes en subsidies aangevraagd. De subsidies zijn ondertussen verstrekt en de werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond. Waar nodig blijft Exalius samen met het bouwteam (Rofianda en Deurloo) betrokken bij vragen zodat een goed eindresultaat wordt gewaarborgd.

optimaal binnenklimaat