Subsidie, fiscaal voordeel en financiering

Er kunnen mogelijkheden zijn om subsidie te krijgen voor een duurzame installatie in uw woning. Zo kan de landelijke politiek, de provincie of de gemeente iets geregeld hebben. Het loont de moeite om alle volgende mogelijkheden te onderzoeken:

  • Landelijk
  • Provinciaal
  • Regionaal (gemeente of streek)

ISDE

De ISDE is een investeringssubsidie voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels die consumenten en ondernemers kunnen krijgen. De ISDE is een tegemoetkoming van de overheid.

BTW-teruggaaf

De BTW voor zonnepanelen en de installatie hiervan kunt u terugkrijgen van de belastingdienst. Dit is al gauw zo’n 400 Euro.

Financiering/lening

Er zijn mogelijkheden om voor energiebesparende maatregelen aantrekkelijke financiering te treffen. De regeling groenprojecten is een fiscale kortingsregeling die door banken wordt gebruikt om groenprojecten tegen een lagere rente te financieren. Hieronder vallen verbouwingen aan uw huis die zorgen voor duurzame energie of energiebesparingen. Ook is een combinatie mogelijk met het energiebesparingskrediet.

Verder verstrekt het nationaal energiebespaarfonds de energiebespaarlening. De energiebesparende maatregel biedt in de regel een hoger rendement dan de rente van de financiering.

Kosten per aanvraag

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Exalius werkt op basis van no cure-no pay of vaste kosten.

Subsidie, fiscaal voordeel en financiering Exalius