Gasloze renovatie

In opdracht van Van Woensel Installatietechniek heeft Exalius het installatieontwerp opgesteld voor een gasloze verbouwing van een villa in Blaricum. Met berekeningen is aangetoond hoe ‘sterk’ de warmtepomp en ventilatoren moeten zijn. Vervolgens zijn alle installatie’s zijn op tekening verwerkt.

Label C renovatie 63 appartementen

In opdracht van Lekkerkerk Groep begeleidt Exalius de renovatie van een appartementencomplex te Heerlen bestaande uit 63 woonunits. Hierbij wordt het energielabel C bereikt met nieuwe installaties én een upgrade van de bouwkundige schil naar ‘gasloos-ready’.

Subsidie E-Unit Arnhem

Holland Energiegroep realiseert met het project E-unit zeer innovatieve en energiezuinige businessunits te Arnhem. Exalius heeft voor dit project 170 000 euro subsidie geregeld. De subsidie loopt naar verwachting nog op tot in totaal 310 000 euro.

optimaal binnenklimaat

Optimaal binnenklimaat

In samenwerking met de Koster CS (vertegenwoordiger gebouweigenaar), Rofianda (LED-verlichting) en Deurloo (installateur) wordt de lucht- én lichtkwaliteit op het kantoor van Keerpunt verbeterd.

‘Frisse School’ Bouwmensen Gooi en Vechtstreek

Bij de renovatie van school Bouwmensen Gooi- en Vechtstreek begeleidt Exalius de bouw naar een comfortklasse A binnenklimaat. Deze ambitie geldt voor de binnentemperaturen én voor het CO2-gehalte. Dit wordt gerealiseerd met dynamische simulatiemodellen, het opstellen van een ontwerp en begeleiding in het offertetraject.

Comfortabel en Gasloos gebouw Almere

Het kantoorgebouw aan de Randstad 2209 te Almere van 4800 m² wordt door RVE projecten herontwikkeld. Exalius is gevraagd om een comfortklasse A binnenklimaat te realiseren met een gasloos energieconcept.

paardensportcentrum den goubergh

Ontwerp en uitvoeringsbegeleiding paardensportcentrum

Den Goubergh wordt getransformeerd naar een paardensportcentrum met een ‘Top-Notch’ binnenklimaat. Samen met Boshuizen Bouwadvies maakt Exalius voor de installaties een ontwerp en eisenpakket op basis van gebouwsimulatie. Vervolgens wordt in samenwerking het bouwproces gemanaged.

Bouwbesluittoets en ontwerp huize Zegers

Bij de nieuwbouw de woning van de familie Zegers heeft Exalius aangetoond met berekeningen dat aan de bouwbesluit-eisen wordt voldaan. Vervolgens is berekend hoe groot de verwarming moet zijn om de woning warm te krijgen.

energielabeling vastgoedportefeuille

Energielabels vastgoedportefeuille

In samenwerking met LHF-energiezorg heeft Exalius energielabels én een verbeterplan opgesteld voor de complete vastgoedportefeuille van Elvestia. Dit betreft zowel woningen als utiliteitsgebouwen.

Bouwbesluittoets Villawijk Beaufortlaan

RV&O en van Omme & de Groot zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuwbouw villawijk in Soest. Om aan de nieuwbouweisen te voldoen zijn strenge eisen vereist met betrekking tot energie-efficiëntie.

warmtepomp

Energieadvies en uitvoeringsbegeleiding

Exalius geeft bij ieder energieadvies direct de mogelijkheid tot ondersteuning om het geadviseerde uit te laten voeren. Zo zijn voor 2 consumentwoningen een hybride-warmtepomp systeem geadviseerd én geïnstalleerd. Daarmee is energiebesparing een feit.